zoeken
Nieuws

MKB-platform helpt ondernemers hoofd boven water te houden!

02 oktober 2020
detail iamge

De MKB-ondernemers in Rotterdam zijn goed voor 230.000 banen, de motor van de Rotterdamse economie. De impact van Corona op deze bedrijven is groot, ondernemers hebben het ongekend zwaar. Inmiddels zitten we in een ander vaarwater, Corona heeft de focus van veel MKB-ondernemers veranderd. “De overlevingsmodus, het is echt back to basic en alle hens aan dek om het bedrijf overeind te houden en mensen in dienst”, aldus raadslid economie Dieke van Groningen.

Plannen die er al lagen zoals het MKB>>Next zijn positief, want het is op lange termijn van belang dat we inzetten op digitaal, circulair en duurzaam ondernemerschap. “We mogen alleen nu niet wegkijken van wat er echt speelt onder de ondernemers”, stelt van Groningen. Daarom heeft ze afgelopen donderdag in de gemeenteraad met succes een aantal voorstellen gedaan om naast de lange termijn doelstellingen ook op de korte termijn het verschil te maken.

Van Groningen: “We willen dat de overheid belemmeringen wegneemt, zoals onnodige regels en dubbele kosten en dat ze daarnaast zorgt dat ondernemers goed gefaciliteerd worden”. Om dat zo goed mogelijk te doen moet er een MKB-platform komen (zie de motie hier). Eén platform waar een ondernemer met een paar klikken alles kan vinden. Van leges, vergunningen tot wegwerkzaamheden en workshops over marketing.

De overheid moet nu zelf ook snel schakelen om ondernemers van dienst te zijn, versnellen van de digitalisering van de gemeente is en blijft een must. “Het kan niet zo zijn dat een ondernemer nu extra in de problemen komt door een wegafsluiting of dubbele leges, er is ongelooflijk veel behoefte aan snelle en heldere informatievoorziening. Dat moeten we nu regelen”, stelt Van Groningen.

Ondernemersstad Rotterdam sterk tijdens corona Dieke van Groningen