zoeken
Nieuws

Strijden voor de horeca!

detail iamge

Ook na de zomer blijft Dieke van Groningen er bovenop zitten om de ondernemers te helpen. De horeca in Rotterdam is keihard getroffen door Corona. Cijfers liegen niet, 50% omzetdaling en diverse faillissementen. Van Groningen: “Ondanks vele versoepelingen zijn we er nog niet. Ondernemers maken misgelopen omzet niet goed met een paar zonnige terrasdagen. Ze hebben perspectief én ruimte nodig om investeringen terug te verdienen én te overleven”.

Zo zijn er volgens de Rotterdamse VVD ook in de winter terrassen nodig om op een veilige manier ruimte te blijven bieden aan bezoekers en met slecht weer toch omzet te blijven draaien. Daartoe moeten er plannen komen om horeca ondernemers snel van de juiste vergunningen te voorzien. Daarnaast moet er duidelijkheid komen over het plaatsen van windschermen van 1.20 meter en hoger.

All-year-round terrassen
Wat Van Groningen betreft is het altijd horeca tijd! Daarom is het voorstel ‘Altijd een 5 in de klok ingediend’. Ze zegt hierover: “Sommige plekken in Rotterdam, zoals de Garden of Bird of de Nieuwemarkt, lenen zich bij uitstek voor all-year-round terrassen. Het is ook van belang knelpunten op te lossen bij het corona-proof entertainment aanbieden. Ideeën die deze periode zijn ontstaan kunnen daarnaast een goede inspiratie zijn voor later horecabeleid.“

Horecaproof handhaven
Prioriteit is én blijft de volksgezondheid. Dat vraagt om duidelijke maatregelen die opgevolgd en gehandhaafd moeten worden. Alleen niet met een boa met een meetlint aan tafel! “De afgelopen weken hebben we veel signalen vanuit de horeca ontvangen over de harde toon van handhavers en felle discussies over verkeerd geplaatste stoelen of schermen. 300 controles op 1200 zaken in één weekend maakt de onrust alleen maar groter, zegt van Groningen. Handhaven op de juist toon. Dat is op voorstel van de VVD nu geregeld. “Ondernemers hebben het al moeilijk zat, die moeten zeker nu alle ruimte krijgen die mogelijk is om hun hoofd boven water te houden”, aldus Van Groningen.

Alle moties zien die (mede) door de Rotterdamse VVD zijn ingediend? Klink dan hier!

Ondernemersstad Rotterdam sterk tijdens corona Dieke van Groningen